AMERIČKI AMBASADOR IZJAVOM ODUŠEVIO SVE U BOSNI I HERCEGOVINI: Nastavljamo raditi za građane BiH!

Iskreno suosjećamo s građanima i spremni smo pomoći, poručio je Nelson

Američki ambasador Erik Nelson (Eric) u ekskluzivnom intervjuu za “Dnevni avaz” govori o svom viđenju pandemije koronavirusa u BiH, samoizolaciji, radu od kuće, a otkriva i šta mu najviše nedostaje u njegovoj svakodnevici.

Na početku našeg razgovora Nelson ističe da, uprkos trenutnoj situaciji, on, ali i svi uposlenici Ambasade SAD u BiH, nastavljaju raditi na pitanjima koja su od najvećeg značaja za građane BiH.

Suosjećamo s građanima

  • Jasno nam je da imamo sreće što većina osoblja Ambasade može da radi od kuće i ostane u svojim domovima što je više moguće. Istovremeno razumijemo da to nije slučaj s velikim brojem stanovnika u BiH. Iskreno suosjećamo s građanima i spremni smo pomoći vlastima u izradi ekonomskih mjera za rješavanje ovih pitanja – rekao je Nelson.

Radim iz sigurnog okruženja svog doma

Dodao je da je u vrijeme krize potreba za komunikacijom i koordinacijom važnija nego ikad.

  • Ja skoro u potpunosti radim od kuće, učestvujem u mnogim sastancima i telefonskim pozivima, sve iz sigurnog okruženja svog doma. Drago mi je što smo spoznali da smo u mogućnosti veoma brzo uspostaviti vezu sa svakim kutkom u BiH ili na planeti bez putovanja avionom ili autom. Ali mi nedostaje neposredniji razgovor uz kafu, ručak ili večeru – pojasnio je Nelson.
Loading..