Azem Aletović: Mojoj porodici i meni stavljena je meta na čelo /VIDEO/

Azem Aletović, predsjednik Mjesne zajednice Janja, a koji je lažno optužen od Dodikovih medijsko-paraobavještajnih službi da je vođa terorističke paramilitarne organizacije koja je, navodno, planirala izvesti atentate na Milorada Dodika i Aleksandra Vulina, srbijanskog ministra odbrane, za Federalnu TV kaže da je bilo šta planirao već bi bio rešetaka. Demantirajući sve navode popručio je: Meni i mojoj porodici je stavljena meta na čelo.

Potresen, u šoku i s metom na čelu Aletović, tvrdi – sve su to notorne laži.

– Dovoljno je otići u policijsku stanicu ovdje u Janji ili u sjedište MUP-a u Bijeljini i sve vam oni mogu potvrdit. Ne postoje nikakve sumnje protiv mene niti bilo koga da smo potencijalni teroristi, da vršimo neke obuke, da imamo oružje. Nikada nisam posjedovao oružje. Da je to o atentatu istina već bih odavno bio u zatvoru. Još uvijek sam potresen i ne bih volio da neka usijana glava naudi mojoj porodici. Meta je stavljena ne samo meni nego i mojoj porodici – ističe Aletović.

Udar je ovo na povratnike Janje, tvrdi Aletović, inače najveće bošnjačke povratničke zajednice, a koja je označena kao terorističko leglo puno oružja s kampovima za obuku, a čiji pripadnici su, navodno, i Samir Begović i Nedžad Hajdurović, spomenuti kao atentatori na Dodika i Vulina.

– Lica koja se spominju u tom tekstu meni su potpuno nepoznata. Nisu stanovnici Janje – naglašava Aletović.

Izvor: SAFF

Loading..