Bivši pripadnik Arkanove garde uhapšen u Sarajevu i isporučen Crnoj Gori

Radojica Vuković (1976), državljanin Crne Gore jučer je protjeran iz naše zemlje u Crnu Goru, zato jer predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH.

Vuković je 12. avgusta koordiniranom akcijom inspektora za strance u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom pronađen i uhapšen u Sarajevu.

– Za njega je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti BiH, zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom. Iz tog razloga izrečena mu je mjera protjerivanja iz BiH i mjera stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar, odakle je nakon što su stvoreni uslovi, od strane pripadnika Službe udaljen za Crnu Goru, pojasnio je Rade Kovač, načelnik Sektora za operativnu podršku u Službi za poslove sa strancima.

Zbog krijumčarenja Vukovića, kako je jučer saopćeno, pripadnici Granične policije su 17. maja uhapslili svog kolegu V. P, i protiv njega je Tužilaštvu BiH podnesena krivična prijava.

Radojica Vuković je bivši pripadnik Srpske dobrovoljačke garde na čijem je čelu bio Željko Ražnjatović Arkan. Iz BiH je protjeran jer se dovodi u vezu sa crnogorskim kriminalnim miljeom.

(Oslobođenje)

Loading..