BOGATI BOSANAC IZ ŠVICARSKE NAJAVIO MILIONSKU INVESTICIJU: Predstavljen projekt aerodroma kod Travnika, traži se samo…

U Travniku je danas održana prezentacija projekta gradnje sportskog aerodroma u travničkom mjestu Putićevo.

Investitor je Bernard Matošević, biznismen iz Švicarske, porijeklom iz srednje Bosne, kazala je Anela Matošević, glasnogovornica projekta.

– U ovom trenutku, sve je još na idejnom rješenju, ali moram reći da je ta ideja odlično prihvaćena od strane Općine i Kantona. Lokacija bi bila negdje između Doca na Lašvi i Nove Bile, još tražimo pravu parcelu – kazala je Matošević.

Aerodrom bi donio mogućnost spuštanja domaćih i stranih pilota isključivo sportskih, malih VIP aviona. Služio bi brzoj komunikaciji, a stajao bi na usluzi zdravstvenom sistemu, policiji, vatrogascima, a nudio bi i taksi letove.

– Uz pistu bi bilo i dodatnih sadržaja, kao što su teren za mini golf, umjetna stijena za penjanje, najveća igraonica za djecu na otvorenom… – istaknula je Matošević.

Podrška Općine i Kantona, kaže travnički načelnik Admir Hadžiemrić, neće biti sporna.

– To je jedna jako dobra investicija i prilika za daljnji razvoj općine, Kantona i čitave središnje Bosne. Aerodrom bi bio investicija našeg domaćeg čovjeka, biznismena koji je pilot i koji je član klubova u Švicarskoj. Svoja iskustva i nove mogućnosti želi prenijeti u svoj rodni kraj, a podrška Općine i Kantona neće biti sporna – rekao je Hadžiemrić, prenio je Radio Vitez.

Loading..