ČOVIČEVI TRABANTI RIGAJU VATRU: “Cilj SDA i DF-a je država građana Bošnjaka! Hrvate vide kao nacionalnu manjinu”!

-Potez SDA da sklopi savez s DF-om učinjen je kako bi se angažirali lajavci koji bi se protivili zahtjevima Hrvata. DF-ov odlazak u zagrljaj SDA je i vraćanje duga ovoj stranci za logističku pomoć prigodom preglasavanja Hrvata s izborom političkog Bošnjaka Željka Komšića je i najbolja poruka najmanjem narodu kakvu BiH vide u budućnosti; državu građana Bošnjaka i Hrvata manjine, rekao je Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista u izjavi za Hrvatski Medijski Servis.

Krešić navodi da je ovdje zapravo riječ o nacionalnom homogeniziranju kod Bošnjaka.

“Zapravo savez DF-a i SDA je najbolji dokaz kako u BiH i ne postoje stranke, ideologije, općenito politički život. Riječ je o nastavku nacionalnog homogeniziranja. To je ustvari kontinuitet posljednjih 30 godina”, rekao je Krešić te dodao:

-To bi moglo čak biti pozitivno kada bi sve strane bile iskrene da se riješe sva nacionalna pitanja hrvatsko, bošnjačko i srpsko. Zabrinjava međutim ta potreba izigravanja dogovora, naknadne pameti i dvoličnosti kakvoj smo svjedočili čak i u vremenu promjena stajališta koje su u vremenu rata mogle dovesti do njegova okončanja – rekao je novinar Večernjeg lista.

Dvolična politika

Krešić napominje da je SDA s HDZ-om BiH i SNSD-om potpisala sporazum koji je potpuno drugačije naravi pa ističe da se radi o kontinuiranoj dvoličnoj politici SDA.

“Potpisivanje jednoga sporazuma Izetbegovića s Čovićem i Dodikom, a posve drugog između SDA i DF-a govori zapravo o tome – kontinuitetu dvolične politike”, rezolutan je Krešić.

Građani Bošnjaci; Hrvati manjina

Urednik Večernjaka smatra da SDA “uvlačenjem” DF-a želi podršku “lajavaca” kako bi se lakše usprotivili zahtjevima legitimnih političkih predstavnika Hrvata.

“Ovim potezom SDA nastoji podizati nervozu kod Dodika jer je jasno kako neće tako brzo doći do uspostave Vijeća ministara BiH, te s druge strane angažirati lajavce koji bi se protivili zahtjevima Hrvata. DF-ov odlazak u zagrljaj SDA je i vraćanje duga ovoj stranci za logističku pomoć prigodom preglasavanja Hrvata s izborom političkog Bošnjaka Željka Komšića je i najbolja poruka najmanjem narodu kakvu BiH vide u budućnosti. Državu građana Bošnjaka i Hrvata manjine”, rekao je Krešić.

Loading..