CRNO NA BIJELO: Evo dokaza da Vučićev sin Danilo sarađuje sa najvećim balkanskim NARKO KLANOM

KRIK u tekstu navodi da o bliskosti Vidojevića i Danila Vučića govore njihove zajedničke fotografije napravljene na različitim događajima i u različitim vremenskim periodima.

U sklopu teksta koji je KRIK, sa kolegama iz crnogorske Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodne novinarske organizacije Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), objavio o ratu škaljarskog i kavačkog klana, nalazi se i fotografija na kojoj se vidi sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo, u društvu sa Aleksandrom Vidojevićem, koji se, po tvrdnjama KRIK-a, u policijskoj bazi vodi kao pripadnik kavačkog klana i jedan je od ključnih članova navijačke grupe “Janjičari”.

KRIK u tekstu navodi da o bliskosti Vidojevića i Danila Vučića govore njihove zajedničke fotografije napravljene na različitim događajima i u različitim vremenskim periodima.

Tako su, podsjeća KRIK, 2018. zajedno navijali na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, na utakmici koju je reprezentacija Srbije igrala protiv Kostarike. U januaru ove godine uslikani su u Banjaluci, na proslavi Dana Republike Srpske.

KRIK nije saopštio kada i u kom kontekstu je nastala fotografija koja je objavljena u posljednjem tekstu.

Predsednikov sin Danilo Vučić levo sa Aleksandrom Vidojevićem u sredini iz Janjičara foto OCCRP KRIKIzvor: OCCRP/KRIK

Objavljivanje fotografije je izazvalo reakcije i pojedinih državnih zvaničnika.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović u saopštenju je to ocijenio kao “nezabilježen skandal”.

“Navikli smo i da u Srbiji pokušaji kriminalizacije i satanizacije, čak i članova porodica, ljudi iz vlasti budu sredstvo političke borbe opoziciji, ali stavljanje nečijeg djeteta u kontekst ratova podzemlja je do sada nezabilježen skandal. Nažalost, sem što se radi o čistim izmišljotinama zarad diskreditacije, autori ovim lažima Danilu Vučiću stavljaju metu na čelo i dovode njegov život u opasnost”, rekao je Stefanović.

Oglasila se saopštenjem i predsjednica Skupštine Maja Gojković koja je najoštrije osudila, kako je rekla, najnoviji napad na sina predsjednika Republike Srbije, Danila i retorički postavila pitanje da li će sada svi oni koji su zaplakali zbog izmišljenih napada na djecu Dragana Đilasa, ovog puta bar osuditi napad na djecu Aleksandra Vučića.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je na Twitteru ocijenila da je riječ o tabloidnom novinarstvu i dvostrukim aršinima.View image on Twitter

Kako prenose tabloidi, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nije htio da komentariše tekst KRIK-a, ponavljajući da će o svemu govoriti po ukidanju vanrednog stanja i dodao da je njegov životni moto borba, i da će se boriti za svu djecu Srbije, ne samo za svoju.

Vučić je potom na svom Twitter nalogu objavio fotografiju sa sinom.

2,542 people are talking about this   Glavni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović izjavio je da su na tekstu radili nekoliko mjeseci, da se Danilo Vučić pojavljuje samo u jednom segmentu, i da to nisu mogli da preskoče jer je, kaže, na fotografiji sa “osobom koji je dio kavačkog klana i očigledno se druže”.

Dojčinović dodaje da nisu tempirali momenat objavljivanja i da je datum prolongiran zbog situacije sa korona virusom.

Loading..