DIRLJIVA PRIČA SA FACEBOOKA: Ranjenik iz ratnog Sarajeva, nakon više od 25 godina, pronašao svog spasioca…

Nije trebalo dugo da se uz hiljade reakcija, desetine dijeljenja objave na društvenim mrežama i pregršt komentara pronađe čovjek sa fotografije.

Dirljiva fotografija i priča koju je potakla proširila se društvenim mrežama munjevitom brzinom. Na fotografiji iz ratnog Sarajeva koja je objavljena na Facebook stranici Spotted Sarajevo vidi se čovjek koji spašava ranjenika.U objavi na pomenutoj stranci piše:

-Pozdrav drugari, moj rođak traži ovog čovjeka koji ga je spasio prilikom ranjavanja.

Nije trebalo dugo da se uz hiljade reakcija, desetine dijeljenja objave na društvenim mrežama i pregršt komentara pronađe čovjek sa fotografije.

Ismet Mršević, čovjek koji je spasio ranjenika oglasio se u komentarima sa porukom: “Pozdrav i od mene, ja sam ovaj crni zgodni mladić. Volio bih i ja upoznati ranjenog čovjeka sa fotografije.”

imageKomentari na objavi/Screenshot/

Nedugo nakon komentara spasioca javio se i Dževad Pintol ranjenik sa fotografije sa porukom: “Vidim javio se gospodin spasioc, ja sam ovaj spašeni.”

Objava je potakla mnoštvo emotivnih reakcija i potvrdila kako život ponekad piše zaista nevjerovatne priče.

Gdje se ranjavanje desilo, još nismo uspjeli saznati ali se nadamo da će dva čovjeka koja se ne poznaju, a koje veže tako bitna uspomena ostvariti kontakt.

Ta nas je fotografija napomenula da među nama žive brojni heroji koji su u ratnim danima žrtvovali svoje živote da bi spasili neznance.  Jedan od njih je i Ismet Mršević.

Loading..