DODIK U BEOGRADU: “Nećemo granicu na Drini”

Dodik je upitan da li će i on u RS organizovati sličan miting, ali je odgovorio da će u vezi s tim razgovarati sa Vučićem

Važno je da znamo da budućnost Srbije podrazumijeva mir, među nama i sa narodima s kojima dijelimo ovaj balkanski prostor. Da razmirice riješavamo pregovorima, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prilikom obraćanja na mitingu “Budućnost Srbije” u Beogradu.

– Moramo se naučiti strpljenju jer samo se tako možemo izboriti za interese. Srbija i Srbi u cjelini i mi u RS veoma jasno, za razliku od prije, možemo da kažemo svoj stav i borimo za njega. Danas je RS pravna kategorija, država u kojoj žive Srbi, Srbija je zemlja u koju smo zagledani i to je naš primarni osjećaj našeg identiteta – rekao je Dodik, prenosi N1.

Dodik je istakao značaj zajedničkog projekta izgradnje spomen područja u Donjoj Gradini.

– Hvala gospodinu Vučiću za nešto posebno, u Jasenovcu nas je pobijeno preko 500 hiljada. Bivši režim nije dozvolio da se o tome priča. Sada smo pokušali da na pravi način obilježimo Jasenovac i kada sam tada molio da to uradimo na pravi način, rekli su mi: Možda to nije dobro, da ne vrijeđamo Hrvate.. – dodao je Dodik u obraćanju prisutnim u Beogradu.

On je prije mitinga istakao da je Srbija nezamjenjiiv faktor stabilnosti i mira.

– Nema lidera u Evropi koji se smije odlučiti na ovakav jedan skup. Ovo je poruka i onima u Berlinu koji trebaju odlučivati o pitanjima poput Kosova. To pitanje nije riješeno kako je neko mislio – kazao je Dodik u izjavu za Prvu TV, uoči mitinga SNS u Beogradu.

Dodik je upitan da li će i on u RS organizovati sličan miting, ali je odgovorio da će u vezi s tim razgovarati sa Vučićem

On je naglasio da je po pitanju Kosova vidljiva dvoličnost međunarodne zajednice, koja, kako je rekao, ništa nije učinila da se provede briselski sporazum za Kosovo.

– To je nešto slično kao u BiH gdje Bošnjaci blokiraju formiranje vlasti, a da smo mi Srbi to uradili imali bismo sankcije. RS daje potpunu podršku Srbiji. Nama je važna snaga Srbije – rekao je Dodik.

Izvor:slobodna-bosna.ba

Leave a Reply