DODIKOV GOVOR TIJELA: Pogledajte Dodikovu reakcija na izjavu Vučića da je “najbolje RS sačuvati u okviru BiH”

“Mi želimo RS kao entitet u okviru Bosne i Hercegovine, želimo puno poštovanje Dejtonskog sporazuma, a svako rušenje i izmjena Dejtonskog sprazuma mora da dobije saglasnost i srpskog naroda i Republike Srpske.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas se u Beogradu susreo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Između ostalog, govorilo se i o Dejtnoskom sporazumu i ventualnim promjenama Ustava Bosne i Hercegovine.

“Mi želimo RS kao entitet u okviru Bosne i Hercegovine, želimo puno poštovanje Dejtonskog sporazuma, a svako rušenje i izmjena Dejtonskog sprazuma mora da dobije saglasnost i srpskog naroda i Republike Srpske. Ako ne bude saglasnosti srpskog naroda i RS, nema izmjena Dejtonskog sprorazuma. Bolje da niko ne pokušava da u to ulazi ili da bilo šta nameće”, poručio je Vučić, te dodao:

“Ja znam dobro da je za nas najbolje da sačuvamo Republiku Srpsku u okviru Bosne i Hercegovine jer tako garantujemo stabilnost i mir”, kazao je Vučić, na šta je gestikulacijom u pozadini reagovao Dodik.

Dodikovu reakciju možete vidjeti na snimku ispod od 26:30.

S.B.
Loading..