Dragan Bursać se sjetio Sandra Kalesića: “Kad sam vidio da mi je Sandro pogođen, ja sam ga primakao sebi, osjetio sam da mu je mokro oko srca”

Jučer su beogradske Večernje novosti objavile članak koji nosi naziv “EKSKLUZIVNO: S*rt u Tuzli sejalo sedam islamskih terorista” u kojem tvrde da je na trgu (Kapija) punom ljudi, zapravo, bilo sedam istovremeno koordinisanih detonacija.

Samo na taj način bilo je moguće da na ovom mestu pogine 71 osoba (od tri do 27 godina), a da u detonacijama bude ranjeno više od 300 ljudi.

Ovo se navodi, kako prenose Večernje novosti, u konačnom ekspertskom izveštaju oko 400 stručnjaka raznih profila iz Srbije, BiH, Češke, Slovačke, Francuske i Izraela, koji su od 2014. godine radili na analizi terorističkog napada na Tuzlanskoj kapiji, na samom kraju ratnih sukoba u BiH.

Članak je, bilo je za očekivati, potresao BiH, a ponajviše Tuzlake i Tuzlanke, ali i banjalučkog kolumnistu Dragana Bursaća. Naime, on je, šokiran rezultatima analize, na svom Facebook profilu objavio fotografiju najmlađe osobe koja je svoj život izgubila na tuzlanskoj Kapiji – Sandra Kalesića.


“Ovo je Sandro Kalesić.

O njegovoj smrti na tuzlanskoj Kapiji otac Dino kaže: “Kad sam vidio da mi je Sandro pogođen, ja sam ga primakao sebi, osjetio sam da mu je mokro oko srca. Nisam znao da je pogođen, i onda sam ga odmakao i vidio krv. Preko raskomadanih tijela trčali smo do mog auta. Kad smo došli na ulaz u Klinički centar, ja sam osjetio da mi je Sandro izdahnuo na rukama.”

Danas će otac Dino pročitati u srBskim četničkim medijima kako mu je dijete ubio bombaš samoubica, a pročitaće još i kako zločinac Novak Đukić koji je naredio artiljerijsku paljbu i ubio dijete zahtijeva da njegovo ime bude ugravirano na spomeniku iznad imena Sandra Kalesića.

Kada je ubijen Sandro je imao nepune tri godine.

Pa zemljo, otvori se!”

Izvor: bosnor.com

Leave a Reply