DRITAN POD BARAŽNOM VATROM BEOGRADA: “Posle Mila gori od Mila”!

Lider “Građanskog pokreta URA” Dritan Abazović ne silazi s naslovnih strana beogradskih prorežimskih tabloida, koji tvrde da je upravo Abazović krivac što u novoj vlasti Crne Gore neće biti Srba na ključnim pozicijama.

Prorežimski tabloid “Informer” preko cijele naslovne strane piše kako nikakvih promjena u Crnoj Gori neće biti jer je navodno Dritan Abazović isti, ako ne i gori od Mila Đukanovića. “Informer” tvrdi da u novoj vladi Crne Gore neće biti Srba što je potpuno netačno. “Informer” i njegovi nalogodavci naime znaju da će biti Srba, ali isto tako znaju da neće biti Srba na ključnim resorima za koje je Beograd posebno zainteresiran, a to su Ministarstvo odbrane, policije i tajne policije Crne Gore. Upućeni tvrde da je “glavni krivac” za to upravo Dritan Abazović koji je navodno s najvažnijih međunarodnih adresa dobio izričit zadatak da ova tri resora ne smiju dobiti kadrovi koji su eksponenti zvaničnog Beograda.

Jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine, prethodio je sastanak čelnika triju pobjedničkih koalicija u manastiru Ostrog, jednoj od najvećih pravoslavnih svetinja u toj zemlji, na kojem je prosrpski DF odbio podržati Krivokapića za mandatara nove vlade. Sastanak u manastiru Ostrog organizirao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije Radović, koji je i tim činom potvrdio kako je on zapravo stvarni šef pobjedničke koalicije.

Sa svoja četirti mandata Abazović drži ključeve nove vladajuće većine, a u DF-u su bijesni što se i budući premijer Krivokapića a posebno Abazovića izričito protive da u budućoj vladi “najosjetljiviji” resori ne smiju pripasti prosrpskom DF-u.

Time su se potvrdila nagađanja prema kojima su takav zahtjev Abazoviću postavili inozemni partneri Crne Gore iz NATO-a, koji su insistirali da na čelnim mjestima u tri resora-policiji, odbrani i tajnoj policiji- ne smiju biti ljudi iz prosrpskog i proruskog DF-a.

Za ove resore posebno su bili zainteresirani Andrija Mandić, inače četnički vojvoda, zatim Milan Knežević, Nebojša Medojević i Marko Milačić, koji zapravo i stoje u pozadini kampanje protiv Abazovića jer su i nakon ovih izbora kod podjele plijena ostali kratkih rukava.

(Sl.B.)

Loading..