DUŠANKA MAJKIĆ NAPALA KOMŠIĆA: “Znamo mi da on nema dobre namjere kada su u pitanju Srbi i Srpska”!

Srpski zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta skupštine BiH žestoko su osudili izjavu lidera i zastupnika Demokratske fronte Željka Komšića, koji je ugovor banjalučkog “Kosmosa” i Ministarstva odbrane Srbije nazvao “naoružavanjem separatističkog režima Milorada Dodika”, izvještava RTRS.

Kako piše RTRS, Komšiću je zasmetala najavljena revitalizacija banjalučkog “Kosmosa” i u ugovoru o remontu dijela raketnih sistema za potrebe Vojske Srbije, “Željku Komšiću se pričinjava naoružavanje ‘režima’ Milorada Dodika”.

Komšiću zamjeraju to što tako nije reagovao kada su i preduzeća namjenske industrije iz Federacije sarađivala sa Srbijom.

RTRS peše da je uvredljivom izjavom, na granici diplomatskog skandala, Komšić sebi obezbijedio status “jastreba” na bošnjačkoj političkoj sceni, rame uz rame s Bakirom Izetbegovićem, koji je ranije zaprijetio haubicama, puškama, raketnim sistemima, proizvedenim na teritoriji Federacije.

-Komšić ne vidi da u Goraždu, Vitezu, Travniku, Sarajevu “cvijeta” namjenska industrija i da kompanije iz namjenske industrije u Federaciji obilato sarađuju sa preduzećima iz Srbije.

“Umjesto da gradimo dobre odnose ova izjava koja je ostrašćena, ne doprinosi dobrosusjedskim odnosima i dodatno remeti odnose u BiH”, kazao je ua RTRS Borislav Bojić, zamjenik predsjedavajućeg zajedničke komisije u PS BiH (DNS).

“Znamo mi da Komšić nema dobre namjere kada su upitanju Srbi i Srpska. Ne smeta Komšiću proizvodnja oružja u 13 fabrika namjenske industrije u Federaciji, njemu smeta što u Srpskoj rade tri fabrike i njih bi da ugasi, vrijeme mu je da kažemo, dosta” rekla je Dušanka Majkić, član Zajedničke komisije za odbranu PS BiH (SNSD).

RTRS citira podatke Spoljnotrgovinske komore BiH, premaa kojim je prošle godine iz BiH prodato oružja i municije u vrijednosti od 193 miliona maraka. Od tog iznosa, na Fedeariju BIH otpada 192 miliona KM, a na Republiku Srpsku jedan milion KM.

IZVOR: S-B

Loading..