EVO KOGA POLICIJA TREBA DA HAPSI: Četnike je postrojio vojvoda Slavko Aleksić, ministri pozivaju Tužilaštvo BiH da HITNO reaguje (VIDEO)

Ravnogorski pokret Višegrad organizovao je danas u tom gradu parastos i polaganje cvijeća na spomeniku četničkom generalu Draži Mihailoviću, povodom godišnjice njegovog hapšenja nakon Drugog svjetskog rata u okolini Višegrada

Demokratska fronta “pozvala ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da uhapse pripadnike četničkog pokreta koji su danas u Višegradu eksplicitno pozivali na činjenje novih zločina, ili da im se, ako i pored očiglednih četničko koljačkih namera ne žele da ih privedu, jednostavno pridruže”.

-Kao i svake godine, okupljamo se da odamo spomen i parastos komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini, čovjeku koji je svoj život posvetio slobodi srpskog naroda, ali i razvoju demokratije i odbrani otadžbine od fašističkih agresora – kazao je predsjednik Ravnogorskog pokreta Republike Srpske Dušan Sladojević.

Ove godine program je organizovan tri dana ranije zbog početka pravoslavnog posta

Uz povike “Bog čuva Srbiju”, “Bog čuva Republiku Srpsku”, u uniformama sa zastavama i kokardama, pripadnici Ravnogorskog pokreta postrojili pred vojvodom Slavkom Aleksićem.

Tužilaštvo BiH može, praktično, odmah reagirati, a federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara objasnio i na osnovu čega.

“U članu 145. Krivičnog zakona BiH jasno se kaže da će onaj ko javno izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i Ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, kaznit kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine”, kazao je Čampara.

I ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je u razgovoru za Klix.ba osudio današnji događaj u Višegradu pozvao je Tužilaštvo BiH na djelovanje, istovremeno upitavši zašto je Ministarstvo pravde BiH dozvolilo registraciju ovog udruženja.

“Javno pozivam Tužilaštvo BiH da reaguje, pozivam policijske agencije da reaguju. I da to uvijek čine kada neko poziva na nasilje”, poručio je aktuelni ministar sigurnosti BiH.

(S.B.)

Loading..