Izetbegović: Srbija i Hrvatska se naoružavaju? Mi ćemo to itekako pratiti

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je ideja o formiranju trećeg entiteta u BiH “samo kost ubačena između Hrvata i Bošnjaka” i da “nema ništa” od toga.

“Taj treći entitet nitko ne bi znao ni nacrtati. Kuda bi povukao linije… Nema ništa od trećeg entiteta. Ali od ravnopravnosti ljudi, od ravnopravnosti naroda će biti itekako. I Hrvata, Srba i Bošnjaka”, kazao je Izetbegović u intervjuu za N1.Povodom navoda da Srbija ulaže milijardu eura u modernizaciju vojske, Izetbegović je rekao da “i Srbija i Hrvatska nabavljaju avione, raketne sisteme i hvale se time”, a kad on govori o jačanju namjenske proizvodnje, onda kažu da se priprema za rat.

“Nevjerojatno je kako se pokušava taj dvostruki standard primijeniti kad su u pitanju patrioti BiH. Mislim da bi čitava regija trebala ići prema demilitarizaciji, neka se ostave aviona. Djeca im se sele, penzije su jako niske, ljudi jedva žive, živci se razvlače od tih priča o tim ratovima. Što će im to? Nas prisiljavaju da to pratimo i mi ćemo to pratiti. Nemamo mi para ni za kakve avione, ni za kakve helikoptere, ali namjenska industrija je već takva da nikad nam se više ne može dogoditi 1992. godina. Da je sad 1992. godina, mi imamo toliko toga u BiH da se možemo obraniti”, rekao je Izetbegović.