“JASENOVAC JE SIMBOL MRŽNJE PREMA HRVATIMA”: Riječi Milojka Pantića izazvale HAOS, jedni ga PLJUJU, drugi u ZVIJEZDE kuju”

I sada smo mi građani te besudnje zemlje zvane Srbija ostali sami sa svojim nacionalističkim i šovinističkim mrziteljima i njihovom mržnjom – nastavio je Pantić.

Nikako da se stiša bura koja je podignuta nakon riječi Milojka Pantića koje je izgovorio na protestu u Pančevu, gdje je rekao da je “mit o Jasenovcu njegovan da bi on postao simbol mržnje prema svim Hrvatima”.

-Najpre su ti takvi srpski političari u Jugoslaviji građanima solili pamet da nas eksploatišu Slovenci i da treba da bojkotujemo njihovu robu. Onda su predmet još jače mržnje postali Hrvati. Skoro pola veka u komunizmu nije nam smetao Jasenovac, naprotiv, napravljeno je spomen obeležje da se ne zaboravi takva kataklizma nacizma i fašizma, a onda je u centar pažnje srpskom društvu posle pola veka ubačen taj simbol ustaškog zločina da bi postao simbol mržnje prema svim Hrvatima – poručio je zajapureni Milojko Pantić s govornice.

Imao je Milojko šta da kaže i o Dejtonskom sporazumu:
-A posle Dejtonskog sporazuma srpski vlastodršci su mržnju usmerili prema Albancima sa Kosova. Pokušali su da Kosovo očiste od Albanaca koji su se zbog toga i ni zbog čega drugog otcepili od Srbije. I sada smo mi građani te besudnje zemlje zvane Srbija ostali sami sa svojim nacionalističkim i šovinističkim mrziteljima i njihovom mržnjom – nastavio je Pantić.

Njegove riječi naišle su na neodobravanje mnogih na društvenim mrežama:

“Jasenovac je simbol mržnje Srba prema Hrvatima” Ne znate da li da se nasmejete ili da vas duša zaboli. Zamislite da je ovo Izrael i da je neko javno izjavio da je Aušvic simbol mržnje Jevreja prema Nemcima. Svi znamo kakav bi epilog bio”, bio je jedan od komentara na Tviteru.

altСремац@MilanSremac
“Јасеновац је симбол мржње Срба према Хрватима”
Не знате да ли да се насмејете или да вас душа заболи. Замислите да је ово Израел и да је неко јавно изјавио да је Аушвиц симбол мржње Јевреја према Немцима. Сви знамо какав би епилог био.

49611:43 – 25. феб 2019.

Leave a Reply