Kada je vlast počne obračunavati sa uglednim Bošnjacima: Prof. dr. Gavrankapetanović nije samo human ljekar i veliki čovjek, već i veliki stručnjak!

Specijalisti Klinike za ortopediju i traumatologiju su se, podržavši dr. Gavrankapetanovića, i potpisali u izjavi, koja će biti predočena UOKCUS
Nakon što je sa funkcije direktora Klinike za ortopediju i traumatologiju u ponedjeljak, 31. jula smijenjen prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, i nakon što su sve njegove kolege, kojima je ponuđeno da ga zamijene, to odbile, danas bi o razrješenju novonastale situacije trebalo da odluči Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koji u 16 sati ima sastanak, saznaje Oslobođenje.Prof. dr. Gavrankapetanović nam je ponovio ono što je ovih dana izjavljivao i drugim medijima:

“Ja sam hirurg, i nema te pozicije koja me više od toga može interesovati, ali ono što sam jutros doživio na sastanku s kolegama mislim da je vrijednije od svake funkcije”, kazao nam je dr. Gavrankapetanović, misleći pri tome na veliku podršku koju je dobio od svojih kolega, a koji su se “oštro usprotivili nametnutim odlukama koje se tiču ustroja i rada naše Klinike.”

Specijalisti Klinike za ortopediju i traumatologiju su se, podržavši dr. Gavrankapetanovića, i potpisali u izjavi, koja će biti predočena UOKCUS.

Prvi među njima je prof. dr. Mirza Bišćević, kojeg su neki mediji već stavili u Gavrankapetanovićevu fotelju, navodno, prema ličnoj želji direktorice UKCS dr. Sebije Izetbegović, koja je i smijenila dr. Gavrankapetanovića.

Izvor blizak našoj redakciji tvrdi da je dr. Biščević, kao i ostali kojima je to ponuđeno i, odmah odbio.

Dakle, podržali su prof. dr. Gavrankapetanovića:doc. dr. Đemil Omerović, mr. sci. dr. Senad Maksić, mr. sci dr. Semin Bećirbegović, prim. dr. Amir Ahmetović, prim. mr. sci dr. Husein Čamo, dr. Fahrudin Helać, dr. Hasan Tanović, dr. Mehmed Jamakosmanović, dr. Elvir Baždar, dr. Ehlimana Hadžić- Agović, dr. Edin Kulenović, prim. dr. Dario Ivanišević, doc. dr. Fuad Džanković, dr. sci Hadžan Konjo.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovala je 13. januara ove godine sadašnji Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu., pa će danas o tome da li će Gavrankapetanović dobiti nasljednika, i ko će to biti odlučivati: Jasmin Kapetanović (predsjednik), Dželaludin Junuzović, Teufik Orahovac, Amer Ovčina, Feriha Hadžagić-Čatibušić, Samir Muminović, Harun Šestić, Nusret Popović, Dalibor Kolak, Amra Karić i Ankica Kolar-Jurčević.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović je poznat ne samo kao human ljekar, nego i kao veliki stručnjak, zahvaljujući kojem su i mnoga djeca širom BiH ponovo stala na svoje noge.

Izvor: Oslobođenje

Loading..