KAKO JE DODIK UCJENJIVAO SREBRENIČANE PRIJE IZBORA 2.OKTOBRA: Vlada RS vam neće pomagati ako na izborima ponovo pobijedi Duraković

Dodik je srebreničanima poručio da će Vlada RS pomoći Srebrenici da ojača lokalnu ekonomiju ako na izborima 2. oktobra pobijedi kandidat Mladen Grujučić, ali ako ponovo pobijediti Ćamil Duraković, Srebreničani će, rekao je Dodik, na pomoć čekati nove četiri godine.

Prava istina je da je vlada takozvane RS na čelu sa Miloradom Dodikom uništavala Srebrenicu. Milorad Dodik je bio najveća kočnica u pokretanju banjskog turizma i otvaranju banje Guber.

Banja Guber bi bila velika prekretnica za Srebrenicu, kako za Bošnjake tako i za Srbe jer bi u globalu svi imali korist od toga.

Zatupljen srpski narod je po ko zna koji put ostao prevaren. Milorad Dodik nije ispunio ništa od obečanog. Penzije su ostale iste a banja Guber vjerovatno nikada neće biti stavljena u pogon.

Vlada RS-a na čelu sa Miloradom Dodikom je obustavila i rekonstrukciju glavne saobračajnice iako je njegov miljenik Mladen Grujičić pobijedio na izborima.

“Mnogo bolje smo živjeli u Srebrenici dok je Ćamil Duraković bio načelnik. Mladen Grujičić surađuje samo sa SNSD-om i njihovim liderima koji sve donacije izvoze za Srbiju. Ako nisi dobar za liderima SNSD-a ne možeš čak ni svoje dijete zaposliti.” – rekao nam je građanin srpske nacionalnosti koji je želio ostati anoniman.

(ZASREBRENICU.ba)

 

Loading..