Kako je jedna djevojka sa maramom i crnogorskom zastavom izazvala buru reakcija (FOTO)

Crna Gora je jučer proslavila 14 godina od samostalnosti. Građani su proslavili dan državnosti vožnjom i okupljanjima na ulicama. Kolone automobila prošle su ulicama Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja i drugih crnogorskih gradova, piše “Telefraf.rs”

Međutim, jedna fotografija postala je viralna na društvenim mrežama. Naime, Alma se slikala sa razvijenom zastavom Crne Gore noseći hidžab, a objava je izazvala razne komentare.

ona pokrivena sa zastavom🇲🇪@almict97

🇲🇪🇲🇪❤

View image on Twitter
191 people are talking about this

Neki su istakli da je ovakva slika u najmanju ruku neumesna.

– Protiv ovih poturica se borio Njegoš. Ako ne verujete pročitajte Gorski Vijenac – navodi se u jednom od komentara, prenosi “Telegraf.rs”

Međutim, mnogi su podržali Almu i pohvalili njenu sliku.

– Živela Alma i molim te ne obraćaj pažnju na ove komentare. Crna Gora je mala ali dovoljno velika za sve nacije i religije – glasio je jedan od komentara.

– Lepoto – prokomentarisao je jedan od korisnika Twittera.

Alma, koja u opisu profila na Twitteru navodi da je student ekonomije, bila je u šoku reakcijom koju je izazvala njena fotografija.

– Nisam znala da jedna moja slika može da uznemiri mnoge – objavila je Alma na toj društvenoj mreži.

Na njenu objavu uslijedili su komentari podrške.

– Može da uznemiri nacionaliste, a Vama svaka čast. U Italiji je apsolutno normalno da musliman drži italijansku zastavu, čak i ako ima državljanstvo dobijeno na osnovu boravka, a ako je rođen ovde glupo je i komentarisati. Italiju osjeća kao svoju zemlju – kazao je jedan od “tviteraša”.

(Telegraf.rs)

Loading..