KAKO TONE STEVANDIĆ: Ujedinjena Srpska bi mogla dobiti još jednu kaznu

Centralna izborna komisija BiH mogla bi Ujedinjenu Srpsku dodatno kazniti zbog plaćenih Google oglasa prije zvaničnog početka predizborne kampanje.

Nenad Stevandić, predsjednik stranke Ujedinjena Srpska, kojoj je zabranjeno učešće na predstojećim lokalnim izborima, nije “iz revolta” prisutan na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici održanoj 7. oktobra jednoglasno donijela odluku da se Ujedinjenoj Srpskoj zabrani učešće na izborima zbog spota koji može poticati na mržnju, izazivati strah i netoleranciju. Stevandić, koji se pojavljuje u problematičnom spotu, razmatranom na sjednici Centralne izborne komisije BiH, kažnjen je sa 10 hiljada KM.

Nenad Stevandić je u obrazloženju naveo da na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije prisutan “iz revolta zbog odluke Centralne izborne komisije da se Ujedinjenoj Srpskoj zabrani učešće na izborima”. Kako Klix.ba saznaje, Centralna izborna komisija BiH bi Ujedinjenu Srpsku mogla dodatno kazniti zbog plaćenih Google oglasa prije zvaničnog početka predizborne kampanje.

Izvor: SB

Loading..