KARAMATIĆ NA STRAŽNJIM NOGAMA: „Današnji muslimanski nacionalisti, kao gospodin Hadžihafizbegović, bivši pripadnik HVO-a, danas optužuju HVO za zlo*ine…“

Još uvijek se ne stišava bura komentara na gostovanje bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića u emiji „Nedjeljom u 2“ na HRT-u

“HOS je bio plemenita postrojba, UDBA je ubila Blaža Kraljevića, koji je heroj”, kazao je Hadžihafizbegović.

Nazivanje Kraljevića herojem za Direktno.hr je kratko komentirao Mario Karamatić, lider HSS-a u BiH koji je i sam svojevremeno bio pripadnih ove postrojbe.

“Kao i sve ove godine od početka devedesetih velikomuslimanski nacionalisti pričaju ono što toj politici odgovara u najboljoj maniri Udbinih operativaca filtrirajući činjenice kako žele. Ova teorija o ,”dobrom i patriotskom,” HOS-u i “zločinačkom” HVO-u je stara muslimanska mantra koja recimo meni osobno, a bio sam pripadnik i HOS-a i HVO-a, a siguran sam i dominantnoj većini Hrvata u BiH, zvuči smiješno.

Paradoksalno je da današnji muslimanski nacionalisti, kao gospodin Hadžihafizbegović koji je i sam na početku rata bio pripadnik HVO-a danas optužuje HVO za zločine u logoru Dretelj, logoru koji je formirao upravo HOS koji on toliko hvali, a zapovjednik istoga je bio gospodin Edin Buljubašić. Mislim kako ovaj primjer zorno razotkriva svu dvoličnost muslimansko-bošnjačke politike i pokazuje sve hrvatske zablude u odnosu prema muslimanima-Bošnjacima koje smo i mi, Hrvati u BiH, smatrali braćom dok nas nisu napali i pokušali istrijebiti”, kazao je Karamatić.

 

Izvor:SB

Leave a Reply