KOMŠIĆ IZ BIJELJINE SVIMA JASNO PORUČIO: “BiH nezaustavljivo ide u članstvo u NATO, ko ne vjeruje…”

Bosna i Hercegovina je ušla u fazu koja se zove Akcioni plan za članstvo u NATO, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u emisiji “Puls” BN televizije.

Komšić je naveo da je naredni korak ulazak BiH u NATO.

“Mi smo (BiH) davno tražili članstvo u NATO-u, čini mi se još u vrijeme kada je Nebojša Radmanović bio jedan od članova Predsjedništva BiH”, rekao je Komšić.

Na konstatacije srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da “Program reformi” nije isto što i ANP, Komšić odgovara:

“Svi koji ne vjeruju da je to isti dokument neka ga uzmu i neka ga pročitaju”.

“BiH je ušla u nauzastavljiv put u članstvo u NATO”, rekao je Komšić

Podsjetit ćemo da je prije mjesec dana Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo dokument, koji je široj javnosti predstavljen kao Program reformi i on sadrži sve bitne elemente koje je NATO savez tražio od čelnika Bosne i Hercegovine.

Dokument sadrži 53 stranice i u njemu se pominje ANP – odnosno Godišnji nacionalni program. Dodik Narodnoj skupštini RS-a dostavio samo dio dokumenta i sakrio ključne detalje

Milorad Dodik je tom prilikom obmanuo Narodnu skupštinu Republike Srpske. Naime, srpski član Predsjedništva BiH poslanicima u NSRS-u dostavio je samo dio Programa reformi koji će u narednim danima biti upućen u NATO. Originalni dokument koji je u posjedu redakcije Žurnala pisan je na engleskom jeziku i sadrži 53 stranice, dok dokument dostavljen NSRS-u ima svega21 stranicu. Žurnal je ekskluzivno objavio kompletan dokument, tj. potpisanu englesku verziju koja je danas, u 16 sati dostavljena u sjedište NATO-a u Briselu.

(BN TV/ S. B./bosniaks.info)

Loading..