LITIJE I SRBOVANJE GA KOŠTALI POSLA: Podoficir Vojske Crne Gore udaljen iz službe, evo šta stoji u rješenju o otkazu…

Podoficir Vojske Crne Gore Darko Mrvaljević nakon 27 godina uzorne službe udaljen je sa dužnosti zbog učestvovanja u litijama.

  • Zbog učešća na litijama, kao političkim skupovima i neizvršenja naređenja o zabrani prisustva na litijama – piše u rješenju kojim je Mrvaljević udaljen sa dužnosti, a koje je potpisao načelnik Generalštaba VCG Dragutin Dakić.

Ovo je na društvenoj mreži Facebook podijelila Darkova supruga Ana Mrvaljević.

Dakić je sredinom februara zaprijetio vojnicima da ne učestvuju na litijama. Pozivajući se na kodeks vojne etike, on je rekao da su svi pripadnici VCG dužni da “vrše službu u skladu sa Ustavom i Zakonom”, te da je učešće na protestima protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, tj. litijama, ipak nedopustivo, jer su na njima vidljive primjese politike. Razlog više je, kako je tada zaključio Dakić, i činjenica da se na litijama “mogu vidjeti samo zastave druge države”, ali i promocija diskriminacije i netrpeljivosti prema Crnoj Gori i Crnogorcima, što je, prema kodeksu, nedopustivo. Dakić je, na kraju, rezimirao: “Taj ko misli da treba da brani crkvu od zakona, tome nije mjesto u Vojsci Crne Gore.”

(S.B.)

Loading..