LJUDI VELIKOG SRCA : Bošnjaci u BiH i dijaspori prikupili 500.000 KM za Rohingya muslimane

U prostorijama Rijaseta IZ u BiH u četvrtak u 11 sati bit će održana svečanost povodom potpisivanja protokola o realizaciji pomoći narodu Rohingya između Islamske zajednice u BIH i Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), javlja MINA.

Svečanosti će prisustvovati reisu-l-ulema IZBiH dr. Husein ef. Kavazović, ambasador Republike Turske Haldun Koç, koordinator TIKA-e za BiH Omer Faruk Alimci, te predsjednik Odbora za podršku narodu Rohinja Edhem Bičakčić.

Naime, Odbor za podršku narodu Rohinja, kojeg je formirao reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović pokrenuo je akciju prikupljanja novčane pomoći za kupovinu životnih namirnica koje bi se distribuirale u izbjegličkim kampovima u Bangladešu u kojima žive prognane Rohinje.

Do sada je u džamijama IZ u BiH i njenoj dijaspori, te uplatama na poseban podračun prikupljeno 500.000 KM. Ovom prilikom, predstavnici Odbora za podršku narodu Rohinja uručit će ček sa ovim iznosom predstavnicima TIKA-e koja će svojim logističkim kanalima pomoć dostaviti najugroženijim izbjeglicama iz Arakana.

Loading..