“MAJKE SREBRENICE SU ME ZVALE VLAŠKIM KRMKOM, MOGU I JA NJIH KRMAČAMA, BORIĆEMO SE ZA VJERICU”: Vojislav Šešelj nastavlja gdje je Radeta stala!

Rekao je i kako se Hatidža Mehmedović umiješala u njegov slučaju u Hagu, te kako je nakon oslobađajuće presude, tražila da se smjene svi članovi njegovog sudskog vijeća, ali i ostavku sudije Teodora Merona.

Vjerica Radeta, potpredsjednica Srpske radikalne stranke, svojim skandaloznim tvitom o smrti predsjednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović, podigla je Srbiju i BiH na noge.

Podsjetimo, ona je na svom Tviter profilu napisala:

“Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz uzdruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!”.

Dan kasnije, Radeta je sporni tvit izbrisala, a potom je nestao i njen Tviter nalog.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović danas je uputio pismo inicijative svim predsjednicima poslaničkih klubova u Skupštini Srbije, u kojem je zatražio da se ne održavaju sednice dok potpredsjednica parlamenta Vjerica Radeta ne podnese ostavku ili ne bude smijenjena sa svih funkcija zbog neprihvatljivog govora o smrti predsjednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović.

Odmah se oglasio i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

U izjavi za Espreso on komentariše inicijativu Jovanovića, kao i cijelu situaciju vezano za Vjericu Radetu.

  • Čedomir Jovanović je izdajnik srpskog naroda i treba ga odmah uhapsiti i strpati u zatvor, kao i sve one druge Srbe koji kažu da se genocid desio u Srebrenici. Ta njegova inicijativa je izdajničkog karaktera i nju mogu podržati samo poslanici izdajničkih stranaka. Ako to dođe na dnevni red u Skupštini borićemo se – kaže presuđeni ratni zločinac Šešelj.

  • Ona je na kvoti SRS izabrana za potpredsednika i žestoka će borba biti.

On se osvrnuo i na smrt Hatidže Mehemdović,

  • Ona je Srbe proglašavala genocidnim narodom, tvrdeći da ne samo da su Srbi izvršili genocid u Srebrenici, nego i u mnogim drugim opštinama u Bosni i Hercegovini.

Rekao je i kako se Hatidža Mehmedović umiješala u njegov slučaju u Hagu, te kako je nakon oslobađajuće presude, tražila da se smjene svi članovi njegovog sudskog vijeća, ali i ostavku sudije Theodora Merona.

  • Umešala se u moj slučaj u Hagu, iako nemam nikakve veze s genocidom. Kad me oslobodilo sudsko veće, upala je s grupom članova organizacije “Majke Srebrenice” u kabinet Teodora Merona , jer su tamo valjda pratili prvo izricanje presude pored sudnice, napravila skandal, uplašila ono g**** od Merona, tražila da podnese ostavku, da smeni sve članove mog sudskog veća.

Dalje je nastavio pitanjem: “kakve ja imam veze sa Srebrenicom?” i objasnio kako se Srebrenica uopšte nije spominjala u njegovoj optužnici.

  • Kakve ja veze imam sa Srebrenicom? Nikakve! Nisam imao ni u optužnici ništa, šta se onda ona u to meša? Kako ona može tako da sipa zlo? A posle, doduše ona nije bila tu, kad je Teodor Meron izrekao kaznu za mene zbog navodnog zločina u Hrtkovcima, kad je popustio pod tim pritiscima, matora lopuža, oslobodio je hrvatske generale. Zato što je dobio milione evra iz Zagreba, čak promenio principe u Haškom tribunalu. Onda su Kada Hotić, Munira Subašić, mislim da tad nije bila ova Hatidža Mehmedović, otišle da zahvale Teodoru Meronu što je “vlaški krmak” bar za nešto osuđen. Upotrebile su taj izraz.E, pošto one mene zovu “vlaškim krmkom”, ja mogu njih da zovem “krmačama”, valjda. Jesmo li na istom onda? Neću da im vređam veru, ali mogu njih lično – kazao je četnički vojvoda Šešelj.

(S-B)

Loading..