MEKTIĆ JEDNOM REČENICOM PRIZEMLJIO DODIKA: Nakon ovoga više neće tako olako govoriti o uspješnoj ekonomskoj politici SNSD-a…

“Ekonomska politika SNSD-a usmjerena je na pomoć privredi, očuvanju radnih mjesta i nivoa plata”, rekao je jučer lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta stranke.

On je istaknuo da će u septembru biti realizovan novi paket za podršku privredi, a odnosit će se na lična primanja i investicioni ciklus.

“I dalje idemo s realizacijom projekata autoputeva, rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj, za šta će biti izdvojeno 100 miliona КM, kao i drugih kapitalnih investicija, među kojima su elektroenergetski objekti”, dodao je Dodik.

Zanimljivo je da je i tokom posljednje posjete Banjoj Luci predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio zabrinutost za stanje budžeta u Republici Srpskoj, ponovivši da “se divi kako vlasti Republike Srpske uspijevaju da isplate plate i penzije iz budžeta”.

Vučić je tada kazao da je rukovodstvu Republike Srpske do kraja godine obećao pomoć za održavanje likvidnosti budžeta.

Ove informacije kao da se skrivaju u Republici Srpskoj, jer njeni zvaničnici tvrde da nema problema u izvršavanju obaveza iz budžeta Republike Srpske, često naglašavajući da RS, kada su finansije u pitanju, stoji najbolje u regionu.

Tako je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mjesta, ali je posao dobilo njih 9.199.

To je bio povod za reakciju bivšeg ministra sigirnosti BiH, a danas zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragana Mektića.

„A, fabrika u Mrkonjić-Gradu 150 radnika poslala kući, ostali bez posla“, poručio je na društvenim mrežama Mektić Dodiku, prenosi „Slobodna Bosna“.

 

Loading..