Milorad Dodik bi mogao na 5 godina zatvora!?

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović saslušan je prošle sedmice u prostorijama SIPA-e u Istočnom Sarajevu u vezi s aferom prisluškivanja nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao da sluša telefonske razgovore opozicionara.

“Dao sam izjavu u skladu s pozivom koji sam dobio od Tužilaštva BiH. Moja izjava je bila identična onome što sam naveo u krivičnoj prijavi koju je mogla vidjeti i čuti cijela javnosti BiH, pa i regiona, gdje je prvi čovjek vladajuće političke stranke RS-a jasno rekao da prisluškuje opoziciju”, kazao je Borenović za naš portal.

“Dodik je to priznao i rekao javno na sjednici Narodne skupštine RS-a. Prepričao je određene razgovore poslanika, dodao da to radi redovno i da u tome ima saradnju sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a”, kazao je Borenović.

Ističe da, kao zainteresovana strana, očekuje da se istraga dovede do kraja.

“I da se stane ukraj s nečim što je očigledno uzelo maha, a to je neovlašteno prisluškivanje opozicije, a to možda znači i neovlašteno prisluškivanje medija, nevladinih organizacija, a vjerovatno i građana i stranaca”, dodao je.

U narednom periodu zasigurno će biti saslušan i prvi akter afere Milorad Dodik. To je najavila i glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Loading..