Miro Lazović o lideru SDP-a: Taj čovjek je prije rata rekao da bi volio biti drugi Karadžić

Bivši potpredsjednik SDP-a i jedan od njegovih osnivača Miro Lazović isključen je iz članstva te stranke zajedno sa još sedam članova, nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a koja je održana u subotu.

U razgovoru za N1, a kako prenosi portal Saff Lazović je komentirao odluku svojih dojučerašnjih stranačkih kolega da ga isključe iz članstva SDP-a, priznavši kako nije očekivao tako ishitren potez. Lazović je otkrio ko je govorio da bbi volio bbiti drugi Karadžić.

Prepoznao sam zalaganja Željke Komšića, koji je kao Zlatni ljiljan 1992. godine pa i danas ostao na istim principima odbrane BiH i on to ne krije. Ja ne krijem da su to i moje ideje. Ako mi možemo sjesti sa Zlatnim ljiljanom i braniti te principe, onda se mnogi trebaju pitati u mojoj stranci zašto su sjedili, na primjer, sa Vukotom Govedaricom i dogovarali opozicionu saradnju, a taj čovjek je prije rata rekao, parafraziram, da bi volio biti drugi Karadžić. Neko iz moje partije može sjediti sa Vukotom Govedaricom i koketirati sa tom politikom, a mi koji sjedimo sa Zlatnim ljiljanom Željkom Komšićem, mi se napadamo. Ja ću nositi taj teret, mene će uvijek voditi ideja borbe za državu BiH. Ja ostajem na tim principima, odbrane države BiH jačanja i ujedinjavanja socijaldemokratije – zaključio je Miro Lazović.

Loading..