MUSTAFA CERIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO ŽELJKI CVIJANOVIĆ: Socijalna pouka i poruka Željki Cvijanović

Željka tvrdi da je svaki teroristički napad povezan sa BiH?

Dr. Mustafa Cerić danas je reagovao na navode Željke Cvijanović, entitetske predsjednice, koja je u izjavi za medije kazala “da je veoma zabrinjava porast islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini“ i “da je svaki teroristički napad koji je izveden u svijetu na neki način povezan sa Bosnom I Hercegovinom“

“Mi neimamo jasan zakon u Bosni – njenoj Hercegovini, Podrinju, Posavini i Krajini – onaj koji negira međunarodno-pravosnažni srpski Genocid nad Bošnjacima mora biti strogo kažnjen, a imamo slučajeve političara poput Milorada Dodika i političarki poput Željke Cvijanović, kojima negiranje međunarodno-pravosnažnog srpskog Genocid prolazi nekažnjeno. Čak je i OHR iznenađen i zabrinut što Bosna nema tog zakona – zakona o kažnjavanju negacije međunarodno-pravosnažnog srpskog Genocida nad Bošnjacima”, napisao je Cerić.

“Zamislite tako stupidnu izjavu Cvijanovićke, koja umjesto da kaže kako će srpska pamet i srpska politika uz blagoslov Srpske crkve priznati grijeh srpskog Genocida nad Bošnjacima, da će izvršiti javno pokajanje pred Bogom i svijetom zbog toga, te da će javno i ponizno zatražiti oprost od žrtava srpskog Genocida i, što je najbitnije, da će javno položiti zakletvu i zavjetovati se da se to srpkoj pameti, srpskoj politici i Srpskoj crkvi nikad više neće ponoviti – umjesto, dakle, toga Cvijanovićka se žali što nije mogla uvjeriti “nekoliko ambasadora zapadnih zemalja” da budu zabrinuti, kao i ona, zbog “porasta islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini”, jer ambasadori misle da to – “islamski radikalizam” – nije opasnost za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini. Jer, opasnost za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini je negiranje srpskog Genocida nad Bošnjacima. Jer, onaj koji negira Genocid i Holokaust, spreman je to ponovu učiniti. Dokaz za to su orgijanja ravnogorskog zločinačko-četničkog pokreta u Višegradu, kao i njihovo orgijanje na badnji dan ili noć u Srebrenici”, naveo je Cerić.

(Face TV)