Na pomolu nova velika afera u BiH? Sada svi tvrde da se Dodik ‘šalio’, ali priča oko prisluškivanja mnogo je više od toga…

Tema prisluškivanja nije ni nova ni nepoznata na ovim prostorima, no postoje i strogo pisana pravila ko, kada i zbog čega ima pravo da prisluškuje, kao i čiji se razgovori slušaju.

Nakon što je Milorad Dodik izveo svoj najnoviji “performans” u Narodnoj skupštini RS, izgovorivši za govornicom, u svom karakterističnom ljutitom zanosu, i više nego što bi se smjelo reći u političkom životu, iliti odati, sada je već jasno da je u Bosni i Hercegovini na pomolu nova afera čiji bi naziv mogao biti “Prisluškivanje”.

– Ja želim da vjerujem da se gospodnin Dodik žalio. Političari ne smiju da budu prisluškivani – kazao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

– Dodik je svojom izjavom priznao krivično djelo, trebao je odmah biti saslušan – kazao je bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

– Gospodin Dodik je jasno kazao da za njega zakoni ove zemlje ne važe – kazao je lider SDS-a Mirko Šarović.

Tema prisluškivanja nije ni nova ni nepoznata na ovim prostorima, no postoje i strogo pisana pravila ko, kada i zbog čega ima pravo da prisluškuje, kao i čiji se razgovori slušaju. Međutim, da li je u realnom (naručito političkom) životu tako?!

A da li se u svemu tome prisluškuju i novinari? Na ovo pitanje odgovor je traži Face TV i poslao ga na adresu OSA-e, SIPA-e, OHR-a, EU, MUP-a, FUP-a…

Odgovorili su tek poneki sa spiska, a šta su rekli, saznajte u video prilogu:

Loading..