“NAŠEM NARODU JE POTREBA MOTKA”: Pogledajte kako je gradonačelnik Kragujevca zaprijetio građanima (VIDEO)

Nakon zajedničke sjednice republičkog Kriznog Štaba i gradskog Štaba za vanredne situacije u Kragujevcu, gdje je donijeta odluka o proglašenju vanredne situacije, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić obratio se javnosti.

Gradonačelnik je najprije rekao da su po otklanjanju tehničkih problema, koji su stali na put vođenju statistike, otkriveni novozaraženi slučajevi kojih je više nego duplo više u odnosu na prvi nalet korona virusa.

Tada je, objasnio je Nikolić, bilo tek 68 oboljelih, dok su se svi preostali, a sad ih je oko 200, registrovani u proteklih 20-ak dana.

On je kazao i da je riječ o populaciji staroj od 17 do 35 godina, te da je zabilježeno tek dva slučaja starijih od navedenog – jedna osoba ’52. i druga ’72. godište.

– U skladu sa tim ja sam doneo odluku da se proglasi vanredna situacija. Dalja procedura je da Institut za javno zdravlje ministru zdravlja predloži mere koje bi trebalo da budu primenjene na teritoriji grada – kazao je dodajući da ih ubrzo očekuje, te da je ovo vraćanje “ne jedan, već dva koraka unazad”.

Također je rekao da je većina zaražena na proslavama, te da Grad nema ovlaštenja da sprovodi mjere bez uvođenja vanredne situacije. U suprotnom bi se, kaže Nikolić, morali osloniti na savjest građana.

– A to kojom brzinom se širi korona govori o tome da ne možemo očekivati od naroda da na osnovu naših preporuka i urgencija sprovode mere. Našem narodu je potrebno naređenje, potrebna je motka i zato donosimo ovakve mere, kazao je Nikolić.

Radomir Nikolić je inače sin Tomislva Nikolia, nekadašnjeg lidera Srpske radikalne stranke i kansije Srpske napredne stranke.

Loading..