NEVJEROVATNE PORUKE HRVATSKOG BISKUPA: “Potres je teško predvidiv, protiv njega se ne možemo boriti kao protiv Turaka, komunista i Srba”

Sisački biskup Vlado Košić na godišnjicu opsade Gvozdanskog u Hrvatskoj (historijske utvrde udaljene 21 kilometar od Novog Grada u BiH) u nedjelju je izjavio kako je potres teško predvidiv pa se protiv njega ne može boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba.

Biskup Košić je u nedjelju u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom predvodio misno slavlje u spomen na 443. godišnjicu bitke protiv osmanske vojske za utvrdu Gvozdansko iz 1578. godine.

“Poznato nam je kako su branitelji pred jačom turskom silom hrabro tri mjeseca odolijevali napadajima i nisu prihvaćali poziva na predaju, čime su mogli spasiti vlastite živote. No, oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku domovine nego li se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili”, rekao je Košić.

“Ta borba do kraja resila je i resi naš hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, komunisti ili Srbi”, rekao je dodavši kako su “sve te zulume, progone i agresije hrabro odbijali, jer smo imali pojedince koji su nas vodili u tom otporu i borbi za svoju zemlju”.

Poručio je i kako je danas najveći neprijatelj potres.

“Pobijediti današnje neprijatelje možemo samo hrabrom borbom poput branitelja Gvozdanskog”, istaknuo je dodavši kako je “potres teško predvidiv pa se protiv njega ne možemo boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba”.

“On je”, rekao je biskup, “podmukao neprijatelj koji sve napada, ne gleda tko je tko niti dolazi najavljen, nikad ne znamo kada će udariti i što će srušiti, koga protjerati iz njegova doma, kome će se doslovno oduzeti tlo pod nogama”.

(Sl.B.)

Loading..