Ovo je Danel Rajković koji je već par puta poslao stravične poruke imamu Emiru Nuhiću: Silovao bih ti ženu i kćerku u džamiji, onda bih te zaklao i zapalio džamiju

Emir Nuhić, imam u džematu Blagaj u Bosanskom Novom, već nekoliko puta, u različitim vremenskim periodima, dobio je ozbiljne prijetnje i prijetnje smrću putem Facebooka uz mnoštvo gnusnih i neprimjerenih uvreda.

Naime, prijetnje mu je poslao Danel Rajković. Prvi put pisao mu je u maju na Facebooku, uz upozorenje da se ni najmanje ne šali u svojim namjerama i zbog toga je priveden i saslušan u prostorijama MUP-a RS.

Rajković je u prijetnjama naveo da bo volio da “Vladimir Putin poludi i da počne da ubija muslimane kao što je Hitler ubijao Jevreje u Drugom svjetskom ratu”, a također je poželio da “Putin počne bacati atomske bombe po svim većim gradovima sa muslimanskim većinskim stanovništvom”.

„Trebalo bi bar prepoloviti broj muslimana u svijetu, jer islam je zlo. Treba vam izmisliti neku bolest kao što je HIV u Africi, pa da krepajete i djeca da vam crkavaju. Pala je na Markale. Nož, žica, Srebrenica!”, poruke su Rajkovića koje je na Facebook dobio imam Emir Nuhić.

Naglašava kako čvrsto stoji iza svojih prethodno izrečenih riječi, te navodi da će se „Turcima lično napiti krvi“, i da mu za to treba samo automat s četiri okvira i nekoliko bombi.

„Samo, pored mene nema muslimana, sve su četnici. Treba mi gomila Turaka da pucam po njima i bacim bombe. Je**ću vam majku lično. Pala je na Markale“, napisao je Rajković.

Imamu džemata Blagaj-Japra kod Bosanskog Novog, Emiru Nuhiću ponovo su prije par dana upućene prijetnje smrću putem Facebooka, i to od istog korisnika koji je već ranije uhapšen zbog prijetnji koje mu je upućivao.

Tada je i Danijel Rajković saslušan u prostorijama MUP-a RS, kao i imam Emir Nuhić, ali je ovih dana Danijel Rajković ponovio svoje prijetnje prema njemu.

“Hristos Vaksrese keru balkanski. Kakva ti je boja kože lizao bih nož poslije klanja tvoga. Jedan Bog Isus Hristos. Džabe me prijavljuješ. Ja sam žedan balkanske krvi, majku ti j***”. Ovdje u policiji sve četnici. Svi bi vas klali kao što i treba. Nož je za baliju. Mater ti poganu”, napisao je u svojoj poruci Danijel Rajković.

Nove prijetnje imamu Nuhiću - undefined

(Source.ba/bosniaks.info)

Loading..