PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA NAKON SASTANKA U HERCEGOVINI: Šarović i Drašković najavljuju kraj vladavine SNSD-a…

Lokalni režimski mediji u Hercegovini ovih dana spekuliraju o sastanku predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i Rodoljuba Draškovića, predsjednika kompanije Swisslion i lidera novoformiranog Hercegovačkog narodnog pokreta. Navodni sastanak je izazvao pravu pometnju u redovim vladajućih i pokrenuo niz provincijskih tračeva, ali i pokazao svu količinu straha vlasti od mogućeg ujedinjenja opozicije protiv nje

Tako je naprije lokalni prorežimski portal Trebinjedanas u tekstu Političke maskarade „kralja čokolade“ obznanio javnosti da je 13. maja registriran Hercegovački narodni pokret – Rodoljub Drašković kao novi politički subjekt sa pitanjem: “Šta mu ovo treba?”, zlonamjerno aludirajući da je u politici “lakša para”, nego u privredi?!

Također, “otkrivaju” kako je u Službenom glasniku kao ovlašteno lice ove stranke Dejan Pješčić, inače jedan od direktora u Draškovićevom poslovnom sistemu. Ovlašteno lice je inače osoba koja obavlja poslove pravne registracije i zakonskog predstavljanja, dakle tehničko lice, i potpuno je nejasno odakle sada toliki publicitet nekome ko nema nikakvu političku funkciju u pokretu. Isti portal “otkriva” kako je on zet Dragana Ćuzulana, dugogodišnjeg istaknutog funkcionera SDS-a. Bez ikakve logične veze šta to znači!? Pri tome se kao jedna od osoba koja je naklonjena Draškoviću spominje narodni poslanik PDP-a Ljubiša Krunić, a kao veliki kritičar Drašovića poslanik SDS-a Nebojša Vukanović. Na kraju teksta se Draškoviću zamjera da je narušio jedan od svojih temeljnih principa iz programa o slobodi političkog djelovanja, time što je navodno prisiljavao zaposlene da potpišu pristupnice njegovom pokretu, piše Istokrs.

Loading..