Pet najviših stranih dužnosnika upozorilo Dragana Čovića!: Pogledajte šta piše u njihovom pismu

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Khaldoun Sinno, zamjenica američkog amabasadora u BiH Ellen Germain i zamjenik britanskog ambasadora u BiH Ruth Wiseman uputili su jučer pismo predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću, u kojem mu zahvaljuju na pismu od 24. jula u kojem je izrazio zabrinutost za održavanje izbora u Mostaru i pozdravljaju njegov kontinuirani napor na ovom važnom pitanju i ponavljaju zahvalnost na pozitivnoj ulozi koju je odigrao prethodnih mjeseci u postizanju dogovora.

Sada je esencijalno da se izbori održe širom države u 2020. godini, uključujući i grad Mostar. Odluka da se izbori u Mostaru održe je dobrodošao korak. Nakon 12 godina, hajde da se svi pozabavimo ovim demokratskim deficitom i osiguramo da se izbori dogode.

Mi vjerujemo da ćete se vi, zajedno s članovima HDZ-a, konstruktivno zalagati da se osigura bosanskohercegovačkim građanima pravo da učestvuju na izborima, dodijele sredstva CIK-u bez odlaganja i učine kontinuirani konkretni progres na putu u EU”, stoji u njihovom pismu Draganu Čoviću, prenosi “Slobodna Bosna”

(S. B.)

Loading..