POČEO BRUTALNI RAT VUČIĆA I ĐUKANOVIĆA

Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država među kojima nema Srbije.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta donio mjeru kojom se zabranjuje sletanje aviona “Montenegro erlajnsa” na beogradaki aerodorom “Nikola Tesla”.

Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke stoji da kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

Drama na aerodromu Nikola Tesla– Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji – navodi se obrazloženju.

Putnički avion

Loading..