Pogledajte jedan od najopasnijih govora Milorada Dodika: Povratak Bošnjaka u Podrinje nazvao ponovnim okupiranjem Drine /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na obilježavanju stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu u Starom Brodu kod Višegrada širio mržnju prema Bošnjacima u Podrinju (Dodik je prije godinu dana u Bratuncu pred hiljadama okpljenih Srba iz manjeg bh. entiteta i Srbije za bošnjačke povratnike u Podrinju rekao da su se vratili nakon rata da ponovo okupiraju Drinu). Dodik je tom prilikom ponovio veliku laž kako su muslimani namjerno naseljavani uz Drinu kako bi razdvojili Srbe od Srbije.

“U projektu u kojem su još u vrijeme Austro-Ugarske htjeli da očiste Srbe na ovoj strani Drine da ne bi imali spoj sa Srbijom i nasilno su naseljavali muslimane kako bi napravili pandan”.

Ovakav govor Milorada Dodika stvara genocidnu namjeru kod Srba, također on na ovaj način opravdava genocid koji je počinjen nad Bošnjacima. Njegova propaganda protiv Bošnjaka iz Podrinja je za svaku osudu, naročito za krivično gonjenje.

Loading..