Pogledajte kako Milorad Dodik ponovo širi mržnju prema Bošnjacima iz Podrinja

Milorad Dodik je na obilježavanju operacije “Koridor 92” na Dugoj Njivi kod Modriče ponovo širio mržnju prema Bošnjacima u Podrinju (Pogledajte najopasniji govor Milorada Dodika do sada: Povratak Bošnjaka u Podrinje nazvao ponovnim okupiranjem Drine). Danas se na sličan način bavio Bošnjacima iz Podrinja.

“Uvijek su nas htjeli razdvojiti od Srbije. I onda kad smo naivno vjerovali da nam čine dobro, zato su kroz istoriju uvijek činili sve u funkciji tog razjedinjenja. Nakon oslobađanja od Turaka, Austrougari su uz Drinu naseljavali Bošnjake, samo da bi razdvojili Srbe kako bi nas zvali bosanskim, hrvatskim, pa zamislite i srbijanskim Srbima govoreći da nismo jedan narod, nego da smo odvojeni, razdvojeni, smanjeni i umanjeni, kako bi lakše nama manipulisali i kroz istoriju i ratove gotovo nas prepolovili”, rekao je Dodik.

On je naveo da su Srbi objedinjeni u svom historijskom htijenju za slobodom preživjeli, opstali i doveli sve u poziciju da danas imaju dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku.

“Stradanja su ogromna, mnogo je naših sunarodnika ubijeno samo zato što su Srbi, mnogi su stradali samo zato što su vjerovali u Srpsku pravoslavnu crkvu, što su imali krsnu slavu. Zato je trebalo da budemo očišćeni”, naveo je Dodik.

Ovakav govor Milorada Dodika pojašnjava zašto su Srbi vršili genocid nad Bošnjacima u Podrinju, odnosno ovaj njegov govor je odgajanje Srba da mrze Bošnjake i da budu spremni da ih očiste is pojasa Drine kako ih ne bi, kako to on kaže, razdvajali od Srbije.

IZVOR: saff.ba

Loading..