Ovaj odgovor na pitanje o sigurnosti u BiH zadivio je sve /POGLEDAJTE/

Nasa ekipa danas se nasla na terenu sa anketom o sigurnosti u nasoj domovini.

Kao sto znate u posljednje vrijeme sve je vise ubistava neduznih ljudi koji se nađu u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Prije skoro pola godine nastradala su dva neduzna zivota koja su sluzili ovom gradu to su bili nasi policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni u naselju Alipasino polje prilikom pokusaja krađe automobila. Ali u zadnja dva dana situacija se pogorsala, trenutno je u bijegstvu ubica iz Konjica koji je nedavno izasao iz zatvora sluzeci kaznu ubistva svoje MAJKE. Taj isti ubica jucer u vecernjim satima ubio je neduznog policajca pripadnika FUP-a koji je bio samo na svojoj duznosti obezbjeđujuci objekat u Tarcinu.

Ubica po imenu Edin Gacic je jos na slobodi i trenutno se krije na podrucju kantona Sarajevo. Tim povodom izasli smo na ulice glavnog grada Sarajeva i pitali ih da li osjecaju ikakvu sigurnost pri cemu nas je jedan odgovor posebno zadivoo.

Sa pitanjem: “Da li se osjecate sigurno u Sarajevu?” Dobili smo ovaj odgovor od gospodina koji je zelio ostati anoniman:

“Ma stvarnoo… Da li uopste ima sigurnosti u Bosni, da li uopste postoje sigurnosne agencije, sluzbe itd.. Suvisno je pricati o sigurnosti u Sarajevu kada ne mogu da osiguraju poslove za svoju djecu. Za neke ima naravno one koji su branili podrume u ratu iza nas, cast izuzetcima. Kako da ocekujem da me neko brani kada sam sam bio svjedok u ratu kada su nas trebali braniti oni koji su polozili zakletvu za to oni su otisli prvim letom iz Sarajevo za “BILOGDJE“. Odbranili smo se sami i sami smo sebi sigurnost, sigurnost nase djece, sigurnost naseg okruzenja. Kada gospoda nisu sposobna da nas odbrane od jednog psihopate kako da ocekujemo kada , ne daj Boze, nas okruze psihopate iz ’92 ? I za kraj kako da se osjecam sigurno kada su od mog Sarajeva napravili pravi Wild West. Toliko….”

Leave a Reply