Policajac uzbunjivač ispričao kako je Vučić poslao Dodiku 46 tajnih agenata da mu pomognu protiv opozicije /VIDEO/

Policajac Milan Dumanović kome se sudi za odavanje službene tajne jer je u javnosti iznio informacije o tajnom zadatku Odjeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a Srbije na komemorativnom skupu u Srebrenici 2015. godine, otkrio je informacije kako je Aleksandar Vučić poslao Miloradu Dodiku u ispomoć protiv opozicije 46 tajnih agenata. Snimak ovog priznanja možete pogledati od 52: 00.

Dumanović i njegov kolega Mladen Trbović opisali su u krivičnoj prijavi protiv MUP-a Srbije o spomenutoj operaciji iz maja 2016. kada je u Banjaluci održan miting protiv Milorada Dodika i kontramiting njegovih pristalica. Sistem je bio isti kao i pri odlasku u Potočare – naređeno im je da koriste različite granične prelaze za ulazak u Bosnu, da granicu pređu s ličnim kartama i pasošima, ne koristeći službene legitimacije i da kao razlog putovanja navedu „seminare i turizam“. Dumanoviću je, kako navodi, bilo naloženo da se predstavi kao snimatelj novinarske ekipe, a koleginica kao novinarka.

„Saznajem od kolega koje su bile tamo da su im date operativne instrukcije da ne smiju da se predstavljaju kao policajci, da ukoliko dođe do nereda i budu lišeni slobode, sačekaju u pritvoru, da će neko doći po njih“, piše u službenoj bilješci koju je na osnovu njihove izjave sastavio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Loading..