POZNATI TVITERAŠ IZ RS-a PITA SRBE: “Zašto je Velika Srbija ispravna stvar, a Velika Albanija nije?

“Kad Dodik obeća veliku Srbiju to je prirodna i logična težnja Srba da žive u jednoj državi, kad Tachi obeća veliku Albaniju e to je separatizam, jel tako braćo Srbi!”

Srđan Puhalo, poznati analitičar zbivanja u BiH, ali i šire, ponovo se oglasio zanimljivim tweetom na svom profilu na društvenoj mreži Twiiter.

Naime, riječ je o tome kako su neke moguće geografske odrednice u regionu ispravna stvar, a neke ne.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik više puta je u posljednje vrijeme ponavljao da treba ukloniti prirodnu granicu (op. a. rijeku Drinu) između “dvije srpske države”, misleći tu na bh. entitet RS i Republiku Srbiju, te tako ujediniti težnje naroda s obje strane rijeke. Reakcija u BiH na ovu izjavu je bilo mnogo, pogotovo iz Fedaracije, ali iz Srbije reakcija skoro da nije bilo uopšte.

Jučer je predsjednik Kosova Hašim Tači iznio sličnu tezu, ali ovaj put “ujedinjujući” Kosovo i Albaniju. Uslijedila je lavina reakcija, najviše iz Srbije i to tokom cijelog dana.

Stoga tweet Srđana Puhala i ne čudi:

altSrđan Puhalo@SrkiPuhalo

Kad Dodik obeca veliku Srbiju to je prirodna i logicna teznja Srba da zive u jednoj drzavi, kad Taci obeca veliku Albaniju e to je separatizam, jel tako braco Srbi!!!

See Srđan Puhalo’s other Tweets

Leave a Reply