PREDSJEDNIK HRVATSKE ODLIKUJE RATNE KOMANDANTE “HERCEG-BOSNE”: Među njima i predratni kriminalac, ali i najtraženiji hercegovački bjegunac od pravde…

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović najavio je da će na 25. godišnjicu “Oluje” odlikovati četiri gardijske brigade Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Specijalnu policiju “Herceg-Bosne” za njihovu ulogu u oslobađanju Hrvatske.

Tu je inicijativu Milanović prihvatio u petak na sastanku s Generalskim zborom. Ceremonija dodjele odličja održat će se 4. augusta u Kninu, piše “Večernji list”.

  • Tamo će biti promaknuća, bit će odlikovanja. Bit će odlikovane gardijske brigade HVO-a koje su bile pod zapovjedništvom Hrvatske vojske u “Oluji”, koje su isto ginule za oslobađanje hrvatskog teritorija – rekao je Milanović.

Odlikovanja će biti uručena zapovjednicima Prve gardijske brigade “Bruno Bušić”, generalu Antonu Luburiću, Druge gardijske brigade, generalu Stanku Baji Sopti, Treće gardijske brigade “Jastrebovi”, generalu Iliji Nakiću, četvrte Gardijske brigade “Sinovi Posavine”, brigadnom generalu Mati Bilonjiću te zapovjedniku Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike “Herceg-Bosne” Zlatanu Miji Jeliću.

 

Loading..