PREMINUO BIVŠI BORAC RAMO BEĆIROVIĆ: Uhapšen 5. septembra na protestima u Sarajevu

Kao branilac demobilisanih boraca izražavam najiskrenije saučešće porodici preminulog Rame Bećirevića i njegovim saborcima, čije je srce prestalo kucati nakon što je uhapšen i zadržan u pritvoru – stoji u saopštenju.

Demobilisani borac Ramo Bećirević, koji je uhapšen na protestima 5. septembra u Sarajevu, preminuo je jutros u devet sati zbog zatajenja srca, javlja advokat Mirnes Ajanović.

–Kao branilac demobilisanih boraca izražavam najiskrenije saučešće porodici preminulog Rame Bećirevića i njegovim saborcima, čije je srce prestalo kucati nakon što je uhapšen i zadržan u pritvoru – stoji u saopštenju.

“On je uhapšen na protestima 5. septembra i mi smo tražili od policije da ga puste jer smo znali da ima slabo srce. Bio je i u bolnici na infuzijama. Pušten je 6. septembra ujutro. Živio je u Željeznom Polju sa srestrom i evo saznali smo da je naš saborac preminuo. Ide sada nas grupa boraca njegovoj kući, teško nam je – kazao je jedan od demobilisanih boraca

Ajanović je izrazio ogorčenje navodeći da je Bećirević žrtva brutalnog sistema, koji se već godinama igra sa sudbinama demobilisanih boraca i njihovih porodica, piše Klix.

–Posebno su bezobzirni parlamentarci i Vlada Federacije BiH koji su zbog neusaglašavanja zakona o demobilisanim borcima prisilili borce na javne proteste – navodi Ajanović.

Leave a Reply