PRIJATELJSKI GRAD BURSA UČESTVUJE U OBILJEŽAVANJU GODIŠNJICE GENOCIDA U SREBRENICI

Turski grad Bursa, na čelu sa gradonačelnikom Redžepom Altepeom, uključit će se u obilježavanje godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici 11. jula, 1995. godine.

S obzirom da Općinu Stari Grad i Grad Bursa vežu prijateljski odnosi dugi niz godina, ova općina uključila se u pružanje tehničke podrške kako bi sve proteklo u najboljem redu. Grupa od 40 građana Burse, među kojima su i brojni novinari, jučer je u centralnom gradskom parku gdje je postavljena instalacija Cvijet Srebrenice od bijelih i zelenih cvjetova-begonije, proučila dovu i krenula put BiH.

U pratnji predstavnika Općine Stari Grad sutra će ova grupa otputovati u Nezuk, gdje će se pridružiti učesnicima Marša mira. Gradonačelnik Redžep Altepe doputovat će sa delegacijom u Sarajevo sljedeće sedmice. Sa delegacijom Općine Stari Grad, predvođenom načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Jusufom Pušinom put Srebrenice će krenuti 11. jula.

Grad Bursa ove je godine osigurao 20.000 komada flaširane vode za učesnike Marša mira na kojima su štampane deklaracije sa prigodnim porukama, kao i majice i kape za učesnike.

Autor: NAP

Loading..