PRIJETEĆA PORUKA ZVANIČNIKA SRBIJE ZA KOMANDANTA NASERA ORIĆA: Evo kakvu turističku ponudu Srbija ima za njega!

Mnogobrojni portali u RS i Srbiji prenijeli su vijest da je Orić ponovo boravio u Srbiji, a on smatra da je to apsolutno nepotrebna reakcija

Fotografija objavljena na Facebook stranici ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića iznad koje stoji natpis „Vrhovi Pašine ravni iznad Valjeva“ uvelike je zaintrigirala javnost.

–Mene su svi međunarodni i domaći sudovi oslobodili svake krivice koja mi je stavljana na teret. Prema tome, ja sam slobodan čovjek i imam pravo da hodam kuda hoću i s kim hoću. Nije nikakva tajna da ja imam prijatelja u Srbiji koji me u raznim prilikama pozivaju da im dođem u posjetu. Zaista ne znam zašto tolika halabuka oko ove fotografije. Ne daju mi mira ni kad hodam ni kad se fotografišem. Pa valjda imam i ja pravo na korištenje prednosti društvenih mreža gdje, ponekad, pokažem gdje sam bio i šta sam radio – kazao nam je Orić, ističući da su ga zbog fotografije na Facebooku tokom dana zvali mnogi novinari.

Pašina ravan kod Valjeva, navodi Orić, u vrijeme dok je radio u Srbiji, bila je njegova omiljena destinacija.

“Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju. Za njim je raspisana poternica i istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen”, rekao je Stefanović i dodao:

“Pošto to dobro zna siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju”.

“Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu. Posebno bi bilo čudno da restorani u Užicu služe vodu Olimpija, koju jasno možete videti na fotografiji, kakvu služe u sarajevskim restoranima, a kakve nema na našem tržištu. Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku – da što pre vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu.”

Svima je očito da je komandant Naser Orić slobodan čovjek, sa velikim radijusom kretanja, a da su novopristale reakcije na njegovu nedavnu posjetu Srbiji samo prijetnje da više tamo ne dolazi. Komandat je u više navrata govorio da posjećuje Srbiju i da to planira u budućnosti činiti, što današnja slika i potvrđuje.

POVEZANI ČLANAK:

ŠOKANTNE PRIJETNJE DRŽAVNOG VRHA SRBIJE KOMANDANTU ORIĆU: Naser Orić neće mirno spavati

Loading..