PULJIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM O KOMŠIĆU: “On nosi jednu genetsku averziju prema nama, to je jedna opasnost”

Kardinal Vinko Puljić u intervjuu za Radio “Marija” i Katolički tjednik komentarisao je i izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je nakon mise za Bleiburg u sarajevskoj Katedrali kazao kako je “sretan zbog činjenice da nas neprijatelji ovog grada nisu nadmudrili”

  • Svatko govori o sebi. Komšić nikad nije pozitivno govorio o Hrvatima i katolicima. On nosi jednu averziju prema nama. I ja se ne mogu načuditi odakle mu ta odbojnost. Ajde što može biti politička, ali genetska, to je jedna opasnost. Ovim on, zapravo, pokazuje što nosi u sebi – rekao je Puljić.

Na upit hoće li Komšića više onda zvati na uskrsne i božićne prijeme, kardinal je kratko odgovorio: “Vjerojatno da do toga neće doći. Jer, institucija u kojoj on sjedi, mene ne prizna.”

Kardinal Puljić prokomentirao je i rezoluciju Europskog parlamenta “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe”, kojom se jednako zločinačkim smatraju svi totalitarni režimi, jednako fašistički kao i komunistički.

– Ima jedna fora. Tamo pred kraj rata kod Trsta su se dovikivali jedni i drugi. Pa su fašisti s one strane zvali: “Komunistiii!”, a ovi naši komunisti vikali: “Fašistiii!”, a brdo je odgovaralo: isti. To je ta rezolucija – kazao je kardinal.

(Sl.B.)

Loading..