Radeljić: Šta je Kolinda Grabar-Kitarović obećala Vučiću za genocid u Srebrenici

Nakon što je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kazala da je pogriješila kazavši da je „Za dom spremni“ stari hrvatski pozdrav, optuživši savjetnike da su je naveli na to, reagirao je njen bivši savjetnik Mate Radeljić.

Radeljić je iznio detalje o tome šta je predsjednica Hrvatske navodno obećala srbijanskom kolegi Aleksandru Vučiću za korištenje termina „genocid u Srebrenici“ i „velikosrpska agresija“.

RTL je kontaktirao bivšeg predsjednicinog savjetnika za unutrašnju politiku Matu Radeljića.

„Predsjednica sama vodi svoju politiku i predsjednica sve svoje odluke sama donosi. Nitko u njezino ime nije donio odluku. Meni je to žao čuti jer ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli“, kazao je Radeljić za RTL.
Zatim je Radeljić javno postavio pitanje javnosti i predsjednici:

„Je li netko od njezinih savjetnika njoj rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića, da nalog da u nijednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru, za Oluju, za bilo koje obraćanje nakon posjeta Aleksandra Vučića, da se ne smije spomenuti pojam „velikosrpske agresije“ niti genocida u Srebrenici“, upitao je Radeljić.

Dodao je da mu je predsjednica lično nakon posjete Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin „velikosrpske agresije“ ili „genocida u Srebrenici“.

„Pojasnila je da je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike“, kazao je Radeljić.

(Radio Sarajevo)

Loading..