Radončić “poklonio” Čoviću pobjedu u Varešu!

U Varešu se očekivala glatka pobjeda kandidatkinje SDA Enide Imamagić, ali kako se u izbornu utrku nenadano uključio i kandidat SBB-a Fahrudin Brkić, pobjedu je odnio kandidat HDZ-a Zdravko Matošević.

Hrvatska demokratska zajednica ostvarila je izbornu pobjedu u 18 od ukupno 24 općine u kojima Hrvati čine većinu stanovništva, s izuzetkom Vareša, gdje Hrvati ne čine većinu stanovništa i gdje je HDZ slavio zahvaljujući “poklonu” bošnjačkih partnera.

HDZ je osvojio većinu glasova u Neumu, Čapljini, Širokom Brijegu, Kiseljaku, Tomislavgradu, Orašju, Čitluku, Stocu, Vitezu, Odžaku, Žepču, Livnu, Usori, Ljubuškom, Posušju, Grudama te Varešu.

HDZ je u Varešu kandidirao Zdravka Maroševića, ali s obzirom na etničku strukturu stanovništva ovog rudarskog grada, očekivala se glatka pobjeda kandidatkinje SDA Enide Imamagić.

No, u utrku za općinskog načelnika nenadano se uključio još jedan kandidat iz reda Bošnjaka, koji je izručio pobjedu Zdravku Maroševiću.

Kadndidat SBB-a Fahrudin Brkić osvojio je najmanje glasova od sva tri kandidata, ali dovoljno da osujeti pobjedu izrazite favoritkinje Enide Imamagić.

Inače, u Općinskom vijeću Vareša najveći broj mandata osvojila je upravo SDA – čak više nego HDZ i SBB zajedno, što dodatno potvrđuje tezu da je Radončić poklonio Čoviću načelničko mjesto u ovom rudarskom gradiću.

(Slobodna Bosna)

Loading..