RS uzdrmana do temelja: Draško Stanivuković bijesan: Udario me i razbio mi telefon! Dodik se pravda: Nisam nikoga pipnuo!

Draško Stanivuković tvrdi da ga ja napalo obezbjeđenje predsjednika Republike Srpske. Dodik demantuje i kaže: Stanivuković je pokušao da napadne premijerku i predsjednika.

Draško Stanivuković, član PDP i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS, objavio je danas na svojoj Facebook stranici da ga je u Čelincu napao predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Stanivuković je objavio video na Facebooku, a tvrdio je da mu je Dodik izbio telefon iz ruke nakon čega ga je napalo predsjednikovo obezbjeđenje.

Lideri Saveza za pobjedu “najoštrije su osudili današnji napad predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Republike Srpske Milorada Dodika i njegovog obezbjeđenja na odbornika Patrije demokratskog progresa u Skupštini Grada Banja Luka Draška Stanivukovića, saopšteno je iz SZP” – prenosi mondo.ba.

U Savezu za pobjedu ističu da su, kako navode, “Dodiku trebala samo tri dana u predizbornoj kampanji da pokaže nasilničko lice i da nastavi tamo gdje su njegovi poslušnici stali – sa vrijeđanjem i batinanjem neistomišljenika”.

“U Savezu za pobjedu smatraju da se sve odvija po uhodanom pravilu: udri svakoga ko nema člansku kartu SNSD-a! Ne postoji nikakvo opravdanje za ovakav napad, a u Savezu za pobjedu osuđujemo pokušaj Radio-televizije Republike Srpske da objavom ekskluzivne vijesti u kojoj je nasilnik žrtva, a žrtva nasilnik opravda ovakvo ponašanje. Svako pravdanje Dodikovog nasilništva je nerazumno i uvredljivo”, stoji u saopštenju.

SRNA: STANIVUKOVIĆ ”GLUMIO”

Nešto kasnije drugi mediji objavili su vijest da je Stanivuković donio kamenje na javni skup s namjerom ”da napadne predsjednika i premijerku”.

Srpska novinska agencija Srna objavila je vijest da je kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković došao danas sa nekoliko svojih pristalica u Čelinac gdje su predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović položili kamen temeljac za igradnju novog mosta preko rijeke Vrbanje.

“Policija nije dozvolila Stanivukoviću da priđe mjestu ceremonije jer je u džepu nosio kamen za koji je rekao da želi simbolično da ga položi na mjestu izgradnje novog mosta, javlja izvještač Srne sa lica mjesta.

Nakon njegove garancije da neće praviti incidente, policija mu je dozvolila da priđe mjestu događaja.

Međutim, Stanivuković je tada bacio svoj mobilni telefon i počeo da viče “Predsjedniče, nemojte me udarati” i “Predsjedniče, vratite mi moj telefon”.

Kada ga je jedan od mještana upitao “mladiću, zašto ti to treba”, Stanivuković je rekao da je “to njegov zadatak, koji je danas morao da ispuni”.

U pratnju Stanivukovića bilo je nekoliko njegovih pristalica koji su nosili majice sa njegovim likom i oznakama PDP-a i Saveza za pobjede”, objavila je Srna.

Policija u Čelincu je privela dvije osobe, saznaje ATV.

Leave a Reply