Ruski pisac koji je pucao po Sarajevu /VIDEO/

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da je Rusija politički i ekonomski vrlo važna zemlja za Republiku Srpsku i BiH i da je prijeko potrebno precizno objašnjenje zašto ruski pisac Zahar Prilepin nije mogao da uđe u zemlju i učestvuje na kulturnoj manifestaciji.
Prilepin je, prema vlastitom priznanju i prema dostupnim dokazima, direktno učestvovao u agresiji Rusije na Ukrajinu te je organizirao separatističke snage u području Donbas u Ukrajini. Inače se radi i bivšem policijskom specijalcu.

Tokom srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu, Radovan Karadžić je ugostio na Palama ruskog pisca Eduarda Limonova. Sarajlije su ga upamtile po sramnoj snimci nastaloj u ljeto 1992. godine kada je u društvu ratnog zločinca, Radovana Karadžića, došao na Trebević i pucao nasumice iz mitraljeza po Sarajevu.
Karadžić je ispričao Limonovu svoju verziju povijesnih zbivanja, pokazao mu je grad i naoružanje svojih jedinica. “Sve je ovo naša zemlja”, objasnio je Karadžić na engleskom jeziku pokazujući na grad. Na konstataciju Limonova kako u njemu ima dosta džamija, Karadžić objašnjava kako su “u vrijeme islama oni Srbi koji nisu htjeli prihvatiti islam bili protjerani u planine”.

Nakon ovakvog povijesnog elaborata i postrojavanja vojnika uz rakiju i gusle, Limonov je znatiželjno isprobao teški mitraljez pucajući po Sarajevu.

Leave a Reply