Sefer Halilović uputio otvoreno pismo građanima BiH nakon Dodikovih i Čovićevih provokacija

General Armije Bosne i Hercegovine i predsjednik Bosanske patriotske stranke Sefer Halilović obratio se građanima naše zemlje otvorenim pismom u kojem je uputio poziv za spas Bosne i Hercegovine.

On je rekao da su opstanak i napredak naše zemlje ozbiljno su ugroženi od strane starih neprijatelja izvana, ali i zbog domaćih neznalica i izdajnika iznutra.

”Potreban nam je pokret za spas Bosne i Hercegovine, pokret za našu djecu, za naš napredak, za naš opstanak. Ovim putem pozivam sve Vas, od Une do Drine, od Save do mora, da se javite kako bi pomogli meni i mom  timu  da sačuvamo Bosnu i Hercegovinu, da budemo najjača poluga očuvanja njene državnosti, njenog napretka i zaštite njene djece.

Historijski ispit

Dvadeset i dvije godine ste pokušali sa raznim strankama nakon čije vlasti je Bosne i Hercegovine bilo sve manje, nakon koje smo bili sve slabiji regionalni faktor, nakon kojih smo propadali još dublje”, rekao je Sefer Halilović u otvorenom pismu Bosancima i Hercegovcima.

”Radi Vas, Vaše države i Vaše djece, radi budućnosti i napretka svih nas, molim Vas da ovu  godinu shvatite kao HISTORIJSKI ispit iza kojeg nema popravnog.